فتوتراپی نوزادان
فتوتراپی نوزادان به معنای تاباندن نور به بدن نوزاد می باشد که البته این روش برای درمان نوزادانی است که سطح بیلی روبین خون این عزیزان بالا رفته است و دچار زردی شده اند. بیلی روبین خون می تواند به قسمت آبی طیف نور مرئی در حدود 460 نانومتر واکنش نشان دهد از چراغهای مورد نیاز و تاثیر گذار بر بیلی روبین می توان به چراغهایی که نور حدود 460 تا 490 نانومتر تولید می نمایند اشاره نمود. بیلی روبین خون می تواند با استفاده از راه کونژوگه شدن در کبد با اسید گلوکورونیک دفع شود توجه داشته باشید که گلوکورونیدهای بیلیروبین که در صفرا قابل حل می باشند با صفرا که در روده ترشح میشود بیلی روبین را از بدن خارج می نماید. با توجه به شدت نارسایی کونژوگه در بدن نوزادان همراه با افزایش میزان گلبولهای سرخی که از بین میروند سبب میگردد
تا دفع بیلی روبین خون به خوبی انجام نشود.
از موارد کمک کننده به نارسایی دفع بیلی روبین در خون می توان به عواملی چون واکنش سیستم ایمنی علیه گلبولهای قرمز خودی و همچنین بیماریهای ارثی و خون نشت کرده به بیرون رگهای نوزاد اشاره کرد همچنین نقص های ژنتیکی متابولیسم مانند سندرم شایع ژیلبرت از این موراد می باشند. حال فتوتراپی نوزادان می تواند با تاباندن نور بر ساختمان مولکول ها تاثیر گذاشته و مولکول ها می توانند با وجود نارسایی کونژوکاسیون دفع گردند.لازم به ذکر است که نور مورد استفاده برای فتوتراپی نوزادان در درمان زردی نوزادان نور فرابنفش نمی باشد بلکه نور مورد استفاده در فتوتراپی نوزادان طیف نور حدود 460 است.
اثر نور در فتوتراپی نوزادان بر بیلیروبین
مولکول های بیلی روبین عادی در اثر تابش نور در فتوتراپی نوزادان به اشکال ناپایدار مولکول بیلی روبین تبدیل می شود. این اشکال حد واسط می توانند یا با اکسیژن واکنس دهند که در این صورت محصولاتی بی رنگ با وزن مولکولی پایین تر تولید مینمایند. می توانند در ادرار حل و دفع شوند و یا بازآرایی شوند تا ایزومتر ساختمانی بیلی روبین را بسازند که لومی روبین نامیده میشود و می تواند در ادرار یا صفرا حل و دفع شود. ممکن است بجای دو مورد بالا، اشکال حد واسط تبدیل به ایزومرهای فضایی بیلیروبین شوند که در آن حداقل یکی از دو وضعیت Z به وضعیت E تبدیل شده است.
Z مخفف واژه آلمانی zusammen است که کنارهم معنی میدهد
و E مخفف entgegen آلمانی است که یعنی روبرو.
از این واژهها برای نشان دادن وضعیت اتمها حول پیوند کووالانسی استفاده میشود.
عددهای ۴ و ۱۵، محل پیوندهای کووالانسی را نشان میدهند.
ایجاد ایزومرهای فضایی، سریعتر از ایزومرهای ساختمانی است و برگشتپذیر هم میباشد
و هردو این ایزومرسازیها، از روند ترکیب با اکسیژن (فوتواکسیداسیون) سریعتر هستند.
ایزومرهای نوری بیلیروبین، کمتر تمایل به چسبیدن به چربیها دارند
و میتوانند در صفرا مستقیماً بدون گلوکورونید دفع شوند.
لومیروبین در ادرار هم دفع میشود.
محصولات فوتواکسیداسیون بیشتر در ادرار حل میشوند.
همین که ایزومرهای فضایی وارد صفرا شوند، خودبخود تبدیل به بیلیروبین میشوند.
جهت اجاره دستگاه زردی نوزاد با ما تماس بگیرید.
- Hits: 3955